Wil je een unieke animatie laten maken waarmee je jouw boodschap snel en helder overbrengt? Plan een (video) afspraak met ons:

Bel Mischa: 06 342 97 883 of Michiel: 06 446 53 926.
Mail naar hi@motiontales.nl of gebruik het contactformulier.

Eerst meer weten? Lees alles over stijlontwikkeling, hoe we te werk gaan en wat de kosten zijn voor het laten maken van jouw unieke animatie.

Om de animatie helemaal bij jouw merk en onderwerp te laten aansluiten ontwikkelen we een unieke visuele stijl. We gebruiken geen stockmateriaal, maar ontwerpen en illustreren alles zelf.

In hoofdlijnen maken we onderscheid tussen twee stijlen:

 • Een rijke, illustratieve stijl. In de animatie voor de Europese Commissie is deze stijl terug te zien.

 • Een relatief eenvoudige stijl, met heldere grafische elementen, tekst elementen en een vlotte flow. Deze stijl hebben we bijvoorbeeld toegepast in een animatie voor Veiligheidsregio Fryslan. Dit is een stijl die sneller te realiseren is, en dus voordeliger.

We beperken ons niet tot deze twee stijlen, want iedere animatie is uniek, maar ze geven houvast. Een complexe animatie kost nou eenmaal meer tijd om te maken dan een wat eenvoudigere. Daarom is het goed om te bedenken welke stijl je aanspreekt en kijkt wat past binnen jouw budget.

Overigens betekent complexer niet altijd beter. Het kan best zijn dat een animatie met eenvoudige, heldere graphics jouw boodschap net wat sneller overbrengt dan een illustratieve. Het belangrijkste is wat past bij jouw verhaal, merk en doelgroep. Daarin adviseren we je graag.

Animatie stijlen vergelijken

Om je een idee te geven van de verschillen tussen een wat eenvoudigere en een wat rijkere, complexe animatie, hebben we de onderstaande scene gemaakt. Door de slider te bewegen kan je de verschillen zien.

Beweeg de slider om de verschillen tussen een wat eenvoudigere en rijkere animatie te zien

Aegon
GH+O Communicatie
hanzehogeschool
Etos
Protest

In 7 stappen werken we toe naar een levendige en kleurrijke animatie. We hechten veel waarde aan iedere stap van het productieproces. Van briefing tot oplevering.

Bij ieder verhaal en merk past een uniek concept. We besteden daarom extra aandacht aan de voorbereidende fase van een project.

 1. Briefing: 
  We ontvangen graag van jou een briefing waarin je aangeeft welk verhaal je wilt vertellen. Het liefst maken we een video afspraak of komen we (indien mogelijk) langs om kennis te maken en de briefing met jou te bespreken. Zo zorgen we dat we meteen één lijn zitten.

 2. Voice-over tekst en opnames:
  Nu we weten welk verhaal je wilt vertellen, stellen we een tekst op die geschikt is voor animatie. Dat betekent een bondige en beeldende tekst, met voor de kijker herkenbare voorbeelden. Dit doen we vaak samen met een copywriter.
  Vervolgens doen we een voorstel voor een aantal professionele stemacteurs. Nadat je een stem hebt gekozen volgen de voice-over opnames.

 3. Script en storyboard: 
  In het script lees je wat de kijker te zien krijgt bij iedere zin van de voice-over tekst.
  Het script vormt de basis van het storyboard, waarin alle scenes als schets te zien zijn. Je hebt nu een goed idee van de flow van de uiteindelijke animatie.

 4. Styleframes:
  Hierna ontvang je van ons styleframes. Dat zijn designs en illustraties die de visuele stijl van de animatie weergeven. Zo weet je op voorhand hoe de animatie er uit gaat zien.

 5. Animeren:
  Het daadwerkelijke animeren gebeurt in deze fase.

 6. Muziek en sound design:
  We zoeken muziek die past bij de animatiefilm. Dit kan stockmuziek zijn; een voordeligere optie. Of je kiest voor unieke muziek die wordt gemaakt door een componist. Ook worden geluidseffecten toegevoegd, waardoor de animatie nog levendiger wordt.

 7. Oplevering:
  Je ontvangt het videobestand in het gewenste videoformaat, zodat het geschikt is voor het platform waar jij de animatie wilt gaan inzetten.

Ontvang een prijsindicatie binnen 24 uur

Ontvang een prijsindicatie binnen 24 uur

Ontvang een prijsindicatie binnen 24 uur

Ontvang een prijsindicatie binnen 24 uur

Natuurlijk wil je graag eerst weten wat de kosten zijn voor het laten maken van een animatie. Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan. De indicatie ontvang je binnen 24 uur.

Geef aan welke boodschap je wilt overbrengen, dan sturen wij jou de prijsopties. Zo weet je direct waar je aan toe bent. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de kosten zijn voor het laten maken van een animatie. Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan. De indicatie ontvang je binnen 24 uur.

Geef aan welke boodschap je wilt overbrengen, dan sturen wij jou de prijsopties. Zo weet je direct waar je aan toe bent. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de kosten zijn voor het laten maken van een animatie. Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan. De indicatie ontvang je binnen 24 uur.

Geef aan welke boodschap je wilt overbrengen, dan sturen wij jou de prijsopties. Zo weet je direct waar je aan toe bent. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de kosten zijn voor het laten maken van een animatie. Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan. De indicatie ontvang je binnen 24 uur.

Geef aan welke boodschap je wilt overbrengen, dan sturen wij jou de prijsopties. Zo weet je direct waar je aan toe bent. 

Complexe boodschap wordt helder

De voornaamste kracht van animatie zit in het snel helder maken van een complexe boodschap. Of het nou gaat om het toelichten van een app, product of verhaal; in 60 tot 90 seconden weet je als kijker precies waar het over gaat.

Animatie is breed inzetbaar

Denk bij het inzetten van animatie niet alleen aan websites, maar ook aan social mediakanalen zoals Instagram, Facebook en Twitter.

Vormgeving en verhaal passend bij merkbeleving

De kleuren, het taalgebruik en de vormgeving van de grafische elementen worden ontworpen in lijn met de strategie en de beleving van jouw merk.

(Bijna) alles is mogelijk

Creativiteit is de voornaamste beperkende factor (tijd is een goede tweede) bij het maken van een animatie. Als je het kan bedenken, kan je het animeren. Dit is een voordeel ten opzichte van video, waar je te maken krijgt met de beperkingen van locaties, mensen, apparatuur en weersomstandigheden.

Vraagt relatief weinig tijd van jou als opdrachtgever

In de voorbereidende fase is het contact tussen jou en ons behoorlijk intensief. Met als reden dat deze fase erg bepalend is voor de vorming van het eindproduct.
Op het moment dat de voorbereidende fase er op zit, is er op een aantal feedback rondes na relatief weinig input nodig van jou als opdrachtgever.


Doorlooptijd

Wil je een goede op maat gemaakte animatie laten produceren van 60 tot 90 seconden, houd dan rekening met een doorlooptijd van minimaal 3 weken. Bij complexere animaties kan dat oplopen tot ongeveer 5 weken. Voor kleine projecten is het natuurlijk mogelijk om sneller op te leveren.

Kortom

Animatie is een middel dat erg geschikt is om een boodschap of verhaal in korte tijd op de kijker over te brengen. Of het nu gaat om een animatie voor een app, merk of goede doelen organisatie, alles is mogelijk. Helemaal in lijn met de merkbeleving.

De prijs van een animatie is in eerste instantie natuurlijk afhankelijk van de lengte. Ga je voor een animatie van 90 seconden, of kan je jouw verhaal ook in 60 seconden vertellen? Zo ja, doe het dan in 60. Dat maakt een behoorlijk verschil.

Daarnaast kijken we naar de stijl die past bij jouw animatie. Ga je voor een iets eenvoudigere stijl, met heldere vormen en een vlotte flow. Of is een wat complexere stijl meer geschikt, met karakters en wat rijkere scenes?

Dit zijn allemaal keuzes die bepalend zijn voor de prijs van een animatie.

Om je een idee te geven kan je een prijsindicatie aanvragen. Je ontvangt dan binnen één werkdag een overzicht van de mogelijke opties en kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent begint.

Na een briefing en helderheid over de stijl en lengte van de animatiefilm ontvang je een offerte.

We maken graag vrijblijvend kennis via een video gesprek of, indien mogelijk, komen we bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. We werken vanuit Leeuwarden en Amsterdam, voor klanten in heel Nederland.

Animatie surfbus

Wij vertalen jouw verhaal naar een korte, unieke animatie.

Wij brengen jouw verhaal tot leven met kleurrijke animaties & motion graphics. Dit doen we vanuit Leeuwarden en Amsterdam.

Wij brengen jouw verhaal tot leven met kleurrijke animaties & motion graphics.
Dit doen we vanuit Leeuwarden en Amsterdam.

Plan een vrijblijvende (video) afspraak met ons.

mischa-1


Mischa de Wilt
Tel: +31 6 342 97 883
mischa@motiontales.nl

michiel


Michiel Kloppenburg

Tel: +31 6 446 53 926
michiel@motiontales.nl

Meer weten?

Bel Mischa 06 342 97 883 of Michiel 06 446 53 926
of mail: hi@motiontales.nl

Meer weten?

Bel Mischa 06 342 97 883 of Michiel 06 446 53 926
of mail: hi@motiontales.nl

Meer weten?

Bel Mischa 06 342 97 883
of Michiel 06 446 53 926

of mail: hi@motiontales.nl

Meer weten?

Bel Mischa 06 342 97 883
Of Michiel 06 446 53 926

Of mail: hi@motiontales.nl

Meer weten?

Bel Mischa 06 342 97 883
of Michiel 06 446 53 926

Of mail:
hi@motiontales.nl

Leeuwarden
Ruiterskwartier 119a


Amsterdam

Zeeburgerdijk 72-h