Animatie voor de Waterschapsverkiezingen

Een unieke animatie laten maken

Bezoekers van websites hebben een korte aandachtsspanne, daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk jouw boodschap over te brengen. En dat is precies waar wij goed in zijn. In 60 tot 90 seconden brengen met een levendige animatie de essentie van een jouw verhaal op de kijker over.

Maak meteen een afspraak via de mail of bel Michiel op 06 446 53 926. We komen graag vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

De voordelen van animatie

Complexe boodschap wordt helder

Zoals we in de inleiding al stelden: de voornaamste kracht van animatie zit in het snel helder maken van een complexe boodschap. Of het nou gaat om het toelichten van een app, product of verhaal; binnen anderhalve minuut weet je als kijker precies waar het over gaat.

Animatie is breed inzetbaar

Denk bij het inzetten van animatie niet alleen aan websites, maar ook aan social media zoals Instagram, Facebook en Twitter.

Vormgeving en verhaal passend bij merkbeleving

De kleuren, het taalgebruik en de vormgeving van de grafische elementen worden gecreëerd in lijn met de strategie en de beleving van jouw merk. Zo voorkom je dat de animatie een los item wordt binnen de algehele communicatie.

(Bijna) alles is mogelijk

Creativiteit is de voornaamste beperkende factor (tijd is een goede tweede). Als je het kan bedenken, kan je het animeren. Dit is een voordeel ten opzichte van video, waar je te maken krijgt met de beperkingen van locaties, mensen, materieel en weersomstandigheden.

Vraagt relatief weinig tijd van de opdrachtgever

In de voorbereidende fase is het contact tussen jou en het animatie bureau intensief. Met als reden dat deze fase erg bepalend is voor de vorming van het eindproduct. Op het moment dat de voorbereidende fase er op zit, is er op een aantal feedback rondes na relatief weinig input nodig van de opdrachtgever.

Doorlooptijd

Wil je een goede op maat gemaakte animatie laten produceren van 60 tot 90 seconden, houd dan rekening met een doorlooptijd van minimaal 3 weken. Bij complexere animaties kan een project wat langer duren. Voor kleine projecten is het natuurlijk mogelijk om sneller op te leveren.

Kortom

Animatie is een middel dat als geen ander geschikt om elke boodschap in korte tijd op de kijker over te brengen. Of het nu gaat om een animatie voor een app, merk of goede doelen organisatie, alles is mogelijk. Geheel in lijn met de merkbeleving.

Ben je benieuwd naar ons werk? Bekijk hier onze animaties.

Surfbus

In 7 stappen naar een levendige en kleurrijke animatie

We hechten bij ons animatie bedrijf veel waarde aan iedere stap van het productieproces. Van briefing tot oplevering.

En bij ieder verhaal hoort een uniek concept. We besteden daarom extra aandacht aan de voorbereidende fase van een project. Samen kijken we hoe we jouw verhaal het beste kunnen vertalen naar bewegend beeld.

De 7 stappen van het animatieproces:

  1. BriefingWe ontvangen graag van jou een briefing waarin je aangeeft welk verhaal je wilt vertellen. Het liefst komen we langs om kennis te maken en de briefing met jou te bespreken. Zo weten we op voorhand zeker dat we op één lijn zitten.
  2. Tekst – Nu we weten welk verhaal je wilt vertellen, gaan we een tekst opstellen die geschikt is voor animatie. Dit doen we vaak in samen met een professionele copywriter. Vervolgens zoeken we een voice-over stem die bij de productie past.
  3. Script en storyboard – Het script en storyboard bepalen hoe we het verhaal gaan vertellen met beeld.
  4. Styleframes – In deze fase ontwerpen we styleframes. Dat zijn stills die de visuele stijl van de animatie weergeven. Zo weet je op voorhand hoe de animatie er uit gaat zien.
  5. Animeren – Het daadwerkelijke animeren gebeurt in deze fase.
  6. Muziek en sound design – We zoeken muziek die past bij de animatiefilm. Dit kan stockmuziek zijn; een voordeligere optie. Of je kiest voor unieke muziek die wordt gemaakt door een componist. Ook worden geluidseffecten toegevoegd, die de animatie nog meer tot leven wekken.
  7. Oplevering – We leveren het videobestand in het gewenste videoformaat, zodat het geschikt is voor verschillende platformen.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Of wil je graag dat we meedenken met jouw verhaal voor een animatie? Dat kan via de mail, telefoon of een vrijblijvend bezoek bij jou op kantoor.

Wat kost een animatie?

De prijs van een productie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals lengte en de stijl waar je voor kiest. Ga je voor iets wat relatief eenvoudig is of juist uitgebreider, met complexere bewegingen en overgangen? Ongeacht de keuzes gaan we bij Motiontales altijd voor iets unieks.

Om je een idee te geven kan je vrijblijvend een prijsindicatie aanvragen. Je ontvangt dan binnen één werkdag een overzicht van de mogelijke opties en kosten.

Na een volledige briefing en helderheid over de stijl en lengte van de animatiefilm maken we een offerte.